Sfârşitul lui 2016 va aduce schimbări estetice minore, dar şi modificări tehnice pentru gamele Logan şi Sandero. Pe lângă faceliftul discret, la nivel de blocuri optice, mască frontală şi spoilere, constructorul va propune cel puţin o nouă motorizare care va depăşi o sută de cai putere.

Modificările vin după patru ani de la lansarea celei de-a doua generaţii a familiei de modele Logan şi Sandero. Noutăţile aduse automobilelor vor putea fi admirate la Salonul Auto de la Paris din toamna acestui an. 

Este foarte posibil ca unele dintre schimbările apărute pe versiunea de echipare Prestige - semnalizatoarele pe oglinzile laterale, de exemplu - să se regăsească în echiparea standard a mai multor versiuni pe noile modele. De asemenea, Sandero şi Logan vor primi mai multe nuanţe de caroserie, scrie Automarket.ro.

Vor exista noutăţi şi la nivel tehnic, iar unele dintre acestea vizează apariţia uneia sau a mai multor motorizări în gama Logan şi Sandero. Dacă cele mai puternice motoare existente astăzi în configuratorul celor două modele au 90 de cai putere, toamna acestui an ne va face cunoştinţă cu motorizări ceva mai puternice care vor trece de o sută de cai putere. Rămâne de văzut dacă motorizarea 1.2 TCe de pe Duster, care oferă 125 de cai putere, va fi una dintre alternativele luate în considerare de inginerii Renault şi Dacia la nivel de echipare.