În Norvegia este cea mai periculoasă şosea din lume. Nu este vorba despre o autostradă fără limită de viteză, ci despre un drum care se întinde de-a lungul a 8 kilometri, pe coasta Oceanului Atlantic.

Un filmuleţ postat online a fost vizionat de peste 8 milioane de utilizatori de internet. Atunci când vremea este frumoasă, călătorii pot admira oceanul, însă când sunt rafale puternice de vânt, şoferii trec prin emoţii mari. Asta deoarece valurile le lovesc fără milă maşinile.

Curbele şoselei construite în urmă cu 25 de ani amintesc de cele ale unui rollercoaster, iar mulţi spun că şofatul pe această şosea este o adevărată aventură. O bună parte din şosea e alcătuită din diguri, şapte poduri şi patru locuri în care turiştii pot fotografia imagini senzaţionale. Pe această şosea, trecerea de la un soare strălucitor, la nori posomorâţi e, de cele mai multe ori, neaşteptată…

Desemnată “construcţia secolului” în Norvegia în 2005, şoseaua uneşte micile comunităţi de pe coastă şi a primit statutul de traseu turistic naţional datorită arhitecturii podurilor şi a frumuseţii rare a ţinuturilor pe care le străbate.