Peugeot revine în segmentul compactelor sportive şi pe piaţa din România, sctie automarket.ro. Francezii au lansat versiunile 308 GT şi 308 GTI, rivale pentru nume consacrate din segment, ca Volkswagen Golf GTI şi Renault Megane RS.

Peugeot 308 GTI vine cu un motor de 1.6 litri turbo, capabil să ofere 270 de cai putere şi 330 de Nm. Modelul are cutie manuală cu şase trepte şi poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 6 secunde. Este suficient pentru a se apropia de nume grele din segment, cum sunt Opel Astra OPC, Ford Focus ST sau Renault Megane RS.

Celelalte două versiuni sportive ale lui 308 sunt ceva mai cuminţi şi vin cu indicativul GT. Una este propulsată de un motor pe benzină, iar una este diesel, după modelul brevetat de Volkswagen Golf GTD şi de Seat Leon FR.

Versiunea pe benzină se va bate cu francezul Renault Megane GT, proaspăt lansat şi el pe piaţă. Asta pentru că dispune de un motor de 1.6 litri şi 205 cai putere, alăturat unei cutii manuale cu şase trepte şi gata să ajungă la 100 de km/h în 7.5 secunde.

Versiunea Peugeot 308 GT diesel BlueHDi de 2.0 litri livrează doar 180 de cai putere prin intermediul unei cutii automate cu şase rapoarte. Acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se face uşor mai lent, adică în 8.4 secunde.

Preţurile pentru noile modele sportive Peugeot încep de la 24.600 de euro cu TVA inclus pentru versiunea GT de 205 cai putere. Dacă vă doriţi dieselul trebuie să ştiţi că socotelile ajung la 28.200 de euro. Iar dacă vă gândiţi cumva la versiunea de top, atunci ar fi bine să pregătiţi 31.200 de euro.

Echiparea standard pentru modelele GT este destul de generoasă şi include climatizare pe două zone, asistenţă la parcare faţă şi spate, şase airbaguri, ecran tactil în centrul planşei de bord, faruri şi ştergătoare automate, faruri full LED, geamuri şi oglinzi electrice, pedalier şi ornamente din aluminiu, jante de 18 inch, tapiţerie din textil şi alcantara, volan şi schimbător îmbrăcate în piele, navigaţie şi acces fără cheie.

Modelul GTI adaugă peste toate acestea praguri cu inscripţia GTI, jante de 19 inch, scaune sport şi reglaj lombar pentru şofer şi pasager.