Volkswagen AG a plătit mai mult de 7,4 miliarde de dolari pentru a răscumpăra aproximativ 350.000 de autovehicule diesel din SUA, pe care le păstrează în 37 de spaţii până va afla ce are voie să facă cu ele.

În aşteptarea unei decizii a autorităţilor SUA privind modificările ce pot fi făcute, Volkswagen a depozitat mai mult de 350.000 de maşini în 37 de loturi, inclusiv un stadion de fotbal din Detroit, o fostă fabrică de hârtie din Minnesota şi un loc deşertic de lângă Victorville, California.

Purtătorul de cuvânt al VW, Jeannine Ginivan, a declarat că depozitul din Victorville, California, este unul dintre multele folosite "pentru a asigura depozitarea responsabilă a vehiculelor care sunt cumpărate înapoi în condiţiile de decontare a motorinei Volkswagen".

"Aceste vehicule sunt stocate în mod provizoriu şi menţinute astfel încât să asigure operabilitatea şi calitatea acestora pe termen lung şi să poată fi revândute sau exportate odată ce autorităţile de reglementare din SUA aprobă modificările corespunzătoare ale softurilor privind emisiile", a spus ea.

În total, VW a fost de acord să cheltuiască mai mult de 25 de miliarde de dolari în Statele Unite pentru creanţe de la proprietari, autorităţi de reglementare a mediului, state şi dealeri şi sa oferit să cumpere înapoi aproximativ 500.000 de vehicule poluante din S.U.A. Cumpărarea spatele va continua până la sfârşitul anului 2019.