Mercedes GLC, noul crossover al mărcii germane, a fost prezentat oficial. Comparativ cu modelul anterior, vehiculul compact a crescut în dimensiuni. Mai mult, pe lângă dotările premium specifice mărcii, oferă mai mult spaţiu, dar şi confort.

Crossover-ul înlocuieşte astfel vechiul GLK. Automobilul a fost adaptat la noua filosofie de design a companiei şi a suferit modificări estetice radicale faţă de predecesorul său. Acesta a preluat partea frontală de la Clasa C, dar şi liniile fluide ale caroseriei. Noul GLC a crescut în dimensiuni şi are acum o lungime de peste 4,6 metri, în timp ce lăţimea ajunge la 1,9 metri. Aşadar, este mai lung cu 12 centimetri şi mai lat cu cinci centimetri.

Datorită noilor dimensiuni, crossover-ul german asigură un confort mai mare pasagerilor, precum şi un spaţiu pentru bagaje mai generos. Sistemul de infotainment foloseşte un ecran de 7 sau, opţional, de 8,4 inci. Versiunea de intrare în gamă dispune de un propulsor de 2,1 litri, care dezvoltă 170 de cai-putere. Cel mai performant motor va fi un benzinar turbo de doi litri litri care livrează 211 cai-putere.

Oficiali din cadrul companiei spun că, în premieră, GLC va primi şi versiuni AMG. Una dintre motorizări va fi un V8 bi-turbo de patru litri şi 510 cai-putere. Nu va lipsi nici versiunea Plug-In Hybrid. Aceasta va fi propulsată de un sistem care combină un motor termic de doi litri, turbo şi 211 cai-putere, cu un motor electric de 116 cai-putere. Încă din echiparea standard, crossover-ul va fi disponibil cu amortizoare hidraulice adaptive şi mai multe reglaje pentru direcţie, motor şi cutie de viteze.

Digi 24