Compania Volvo Cars a primit aviz pentru a deschide a a doua linia de asamblare auto şi o uzină de motoare în China. Constructorul suedez mizează pe vânzări puternice în China, care a deveni cea mai mare piaţă auto din lume.

Autorităţile au acordat licenţa de fabricare pentru punctul de lucru din Chengdu, dar mai aşteaptă aprobarea guvernului pentru linia de asamblare din Daqing şi a unei uzine constructoare de motoare la Zhangjiakou.

Uzina din Chengdu va începe producţia de serie în ultimul trimestru al anului. În schimb, uzina din Daqing va fi operaţională anul viitor, iar cea din Zhangjiakou va scoate motoare din toamnă, pentru a aproviziona celelalte două fabrici.

Volvo speră să vândă 200.000 de maşini pe piaţa chineză, până în 2018, faţă de 42.000 de unităţi vândute anul trecut.

Uzinele din China vor lucra conform normelor de calitate şi standardelor Volvo, pentru a egala calitatea produselor fabricate în Europa.

Volvo se apropie de China mai ales că a fost cumpărat pentru 1,8 miliarde de dolari în 2010 de către compania chineză Zhejiang Geely Holding Group. Compania Geely intenţionează să vândă aproape 800.000 de maşini pânâ în 2020.