Un american susţine că maşina sa, un Tesla Model S, a pornit singură din parcare şi a provocat un accident după ce a lăsat-o în parcare. Producătorul auto a reacţionat şi susţine că şoferul nu a folosit în mod corect funcţia de parcare de la distanţă Summon.

Tesla Motors continuă să aibă probleme cu funcţia Summon, care permite parcarea automată a maşinii în anumite condiţii, chiar şi atunci când şoferul nu se află la volan, scrie Automarket.

Ultimul caz vine din statul american Utah din partea lui Jared Overton, proprietarul unei Tesla Model S. Acesta susţine că a lăsat maşina în parcare, a intrat într-o clădire şi, când s-a întors după cinci minute, a observat că maşina parcursese singură câţiva metri şi se izbise frontal de o remorcă.

Bărbatul a anunţat compania, dar producătorul auto susţine că vina este a lui pentru că nu a utilizat în mod corect funcţia Summon.

Americanul acuză Tesla că funcţia Summon are un bug care permite maşinii să plece singură de pe loc chiar şi atunci când şoferul nu este în imediata apropiere a maşinii.