Mitsubishi va construi două modele sedan noi în colaborare cu Renault. Sedan-ul compact va fi vândut pe plan global, în timp ce modelul de clasă medie va fi destinat doar pieţei nord-americane. Mitsubishi va înlocui modelul Lancer cu un nou sedan compact ce va fi construit pe o platformă a grupului Renault-Nissan. Constructorul japonez a anunţat acum un an că va începe o nouă colaborare cu grupul Renault-Nissan, iar acum acest lucru se va concretiza în două viitoare modele noi. Unul dintre ele este un sedan mediu ce va fi destinat doar pieţei nord-americane, iar al doilea este un sedan compact ce va înlocui actual model Lancer şi va fi vândut pe plan global.

Primul model ce va rezulta din colaborarea japonezilor cu grupului Renault-Nissan este un sedan mediu bazat pe modelul Renault Latitude. Acesta va fi fabricat la uzina Renault Samsung din Busan, Coreea de Sud şi va fi vândut pe piaţa nord-americană. Debutul său este aşteptat peste doi ani.

În ceea ce priveşte înlocuitorul modelului Lancer, acesta va fi un model compact Renault sau Nissan ce va fi vândut sub logo Mitsubishi. Oficialii Mitsubishi spun că încă nu s-a luat decizia care va fi acest model compact. De asemena, nu se ştie încă unde va fi construit. 

Mitsubishi a decis să renunţe la dezvoltarea de modele sedan pentru a se concentra pe modele SUV. În Europa se bucură de succes cu modele ca ASX sau Outlander, iar planurile nu se opresc aici. În 2016 va sosi viitorul model ASX, iar doi ani mai târziu vom avea şi un Pajero nou. Ambele SUV-uri vor beneficia şi de versiuni plug-in hybrid.

Pe lângă parteneriatul cu grupul Renault-Nissan, Mitsubishi colaborează cu grupul francez PSA. Pentru aceştia, Mitsubishi construieşte modelele Peugeot 4008 şi Citroen C4 Aircross, precum şi versiuni ale modelului Mitsubishi I-MiEV numite Citroen C-Zero şi Peugeot iOn. Grupul PSA a declarat anul trecut că alianţa cu Mitsubishi nu va fi afectată de noua legătură a japonezilor cu rivalii de la Renault.

Mai mult, Mitsubishi a anunţat de curând că va furniza un model pick-up pentru grupul Fiat Chrysler. Acesta va fi vândut în Europa şi America Latină începând cu anul 2016 şi va fi bazat pe noua generaţie a modelului L200. Producţia noului model L200 va începe la uzina Mitsubishi din Thailanda spre finalul acestui an.

Sursa: Automarket.ro