Alexandru Spiridon este unul dintre acei copii despre care se poate spune că s-a născut fără noroc. La 14 ani, este un exemplu viu al suferinţei pe care o poate îndura un om şi considerăm că cei din jur ar trebui să facă toate eforturile pentru ca viaţa lui să nu fie atât de grea.
Probabil la acest lucru s-a gândit şi tatăl său, atunci când a decis, la recomandarea medicului Valentina Conţanu, că băieţelul trebuie operat la ambele picioare la clinica Orto-clinic din Bucureşti.
Decizia aceasta a însemnat debutul unui coşmar pentru Alexandru, care şi aşa avea o mulţime de probleme de sănătate din naştere. Iar dacă vă spunem că operaţiile nu au fost deloc ieftine şi au costat 24.000 de lei, sumă strânsă cu greu de tatăl său suntem siguri că veţi fi la fel de revoltaţi ca şi noi.
Prima operaţie a băiatului a avut loc pe 20 aprilie, iar pe 25 aprilie a fost externat, deşi radiografiile de control arătau că intervenţia chirurgicală nu a reuşit.
Tatăl a mers la o discuţie cu echipa medicală şi cu managerul clinicii şi a fost asigurat că după cea de a doua intervenţie, desfăşurată pe 30 mai, lucrurile vor reveni la normal. Nu a fost nici pe departe aşa. A urmat o anestezie cu probleme, care s-a soldat cu un edem urinar şi deşi Alexandru avea mari probleme urinare a fost externat din spital.
Spital de stat vs clinică privată
Ajuns acasă cu o infecţie urinară severă, Alexandru a ajuns în mai multe rânduri, cu ambulanţa, la Spitalul de Copii din Ploieşti. Unde s-a lovit de clasica indiferenţă a cadrelor medicale de aici. „I s-au administrat calmante, a fost sondat şi am fost trimişi acasă”, povesteşte tatăl copilului. A urmat o internare în Spitalul Marie Curie din Bucureşti pentru tratarea infecţiei urinare, iar internarea a dus la pierderea programării de la Orto-clinic pentru scoaterea „broşelor”. Supăraţi că băieţelul nu a ajuns la timp la noua intervenţie chirurgicală, deşi problemele de sănătate erau o consecinţă a primelor două operaţii, reprezentanţii Orto-clinic au cerut bani în plus pentru a-şi face treaba. Ca la piaţă! Vindem sănătate pe bani mulţi! Dar, din nefericire, în cazul acesta poate fi vorba despre vindem suferinţă pentru sute de milioane de lei.
Rămas în criză de bani, tatăl lui Alexandru Spiridon a apelat la un spital de stat, însă doctoriţa Anca Miu, de la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, a refuzat să facă intervenţia din cauza operaţiei greşit făcute. Cursa pentru sănătate a continuat cu o nouă oprire la Spitalul Marie Curie, unde medicul Gheorghe Burnei a acceptat să îl opereze din nou pe Alexandru, dar doar după vindecarea leziunilor rămase în urma operaţiei de la Orto-clinic.
În toată această perioadă, Cătălin Spiridon, tatăl lui Alexandru, a încercat să obţină dreptate pentru fiul său şi pe cale legală. În preumblările după actele necesare începerii unui proces a ajuns şi la Serviciul de Medicină Legală Prahova, un loc unde ar fi mai bine să nu ajungi niciodată. Aici s-a izbit de nesimţirea secretarei care a refuzat să facă o programare pentru evaluarea stării de sănătate a micuţului pe motiv că „aşa vrea ea”. Refuzul tatălui de a spune pentru ce are nevoie de certificat medico legal a dus la o şi mai mare încrâncenare a doamnei respective semn că, cel mai probabil, era nevoie de o mică atenţie. Şi cum am aflat tot felul de astfel de poveşti despre dna secretară a SML Ploieşti ne întrebăm când vor lua măsuri şefii ei. Oare este normal să chinui şi mai mult un om suferind, pe motiv că sfânta şpagă nu a ajuns în buzunarul care trebuie?
Solicităm pe această cale conducerii Serviciului de Medicină Legală Ploieşti să ia urgent măsuri în legătură cu acţiunile angajatei respective. Nu de alta, dar la SML oamenii ajung doar atunci când au o problemă gravă.
Stimată “doamnă”, dvs. ştiţi ce este aceea umanitate?