Proiectul de contractare a unui împrumut bancar pentru construirea unei pieţe moderne în locul celei din centrul Ploieştiului, din imediata vecinătate a Halelor Centrale, a fost adoptat de către Consiliul Local nu fără a suscita dezbateri.

Consilierii PDL au cerut prorogarea acestui proiect pentru a fi mai bine fundamentat şi au solicitat efectuarea unui audit la SC Hale şi Pieţe, societatea care ar trebuie să facă împrumutul, pentru a se cunoaşte dacă societatea în cauză poate suporta costurile returnării unui astfel de credit.

Primarul Bădescu şi consilierii liberali au punctat că orice instituţie bancară în momentul în care analizează o cerere de creditare efectuează şi o evaluare economică a societăţii creditoare, ceea ce echivalează cu un audit intern.

După o pauză de consultări, proiectul a fost adoptat cu 18 voturi pentru şi 8 abţineri.

Potrivit hotărârii, SC Hale şi Pieţe urmează contracteze un credit în valoare de 18,6 milioane de lei (15 milioane lei creditul + 3,6 milioane TVA). Valoarea totală a proiectului „Construire Piaţa Centrală Agroalimentară“ se ridică la suma de 5 milioane de euro