Negocierea chiriei la clădirea de pe strada Grigore Cantacuzino din Ploieşti, în care funcţionează un sediu al Administraţiei Serviciilor Sociale (ASSC), mai are de aşteptat.

Membrii comisiei de negociere a Consiliului Local i-au aşteptat în zadar vineri pe reprezentanţii proprietarilor clădirii – doi cetăţeni din Cluj care  au câştigat în instanţă retrocedarea clădirii (noiembrie 2013) – pentru a stabili valoarea chiriei lunare pe o durată de trei ani. Întâlnirea a fost stabilită la cererea proprietarului care a ameninţat că în caz contrar va cere evacuarea imobilului. Aceştia nu s-a mai prezentat, deşi consilierii i-au aşteptat mai mult de o oră.

Aceştia ar fi avansat iniţial o valoare de 2000 de euro pe lună pentru chirie, propunere respinsă de consilierii locali.

Ulterior, după consultarea legislaţiei în domeniu s-a ajuns la un acord neoficial care arată că proprietarul s-ar mulţumi cu suma de 4.900 de lei pe lună. La întâlnirea programată vineri, urma să fie stabilită valoarea chiriei.

Următoarea întâlnire între consilierii locali şi proprietar va avea loc peste o săptămână, pe data de 17 martie.