Sinaia va intra într-o campanie de curăţenie prelungită, pe durata a trei săptămâni. Campania se va desfăşura în perioada 31 martie – 18 aprilie, sub sloganul „Împreună pentru un oraş mai curat! - Verde Crud“ şi va cuprinde acţiuni de colectare a deşeurilor bio-degradabile, de curăţare a străzilor, a albiilor de râu şi a coastelor montane, precum şi acţiuni de conştientizare şi implicare activă a tuturor categoriilor de persoane şi instituţii, în vederea ecologizării unor arii extinse din oraş şi de pe munte, potrivit unui comunicat emis de către Primăria Sinaia.

Campania se află la X-a ediţie şi a devenit o tradiţie pentru locuitorii oraşului, care s-au implicat prin curăţarea propriilor gospodării şi a spaţiilor verzi din jurul locuinţelor.

Potrivit calendarului Campaniei, în perioada 31 martie - 16 aprilie se vor desfăşura acţiuni de colectare a deşeurilor bio-degradabile de la populaţie, se vor curăţa străzile, trotuarele, rigolele, albiile râurilor, coastele montane şi alte zone din oraş cu ajutorul voluntarilor. Zilele de 17 şi 18 aprilie vor fi dedicate reviziilor în teren şi colectării deşeurilor vegetale rămase neridicate în perioadele programate.

La această campanie vor participa în calitate de parteneri SC Grup Salubrizare Urbană S.A., S.C. Sinaia Forever SRL şi Poliţia Locală a Oraşului Sinaia, iar în calitate de voluntari, firmele de construcţii locale precum şi următoarele instituţii care au sprijinit campania încă de la prima sa ediţie: Colegiul Mihail Cantacuzino, Şcolile Generale Principesa Maria si George Enescu, Grădiniţele, Poliţia Montană, Pompierii, Centrul Montan de Jandarmi, Spitalul Orăşenesc, Centrul Cultural Carmen Sylva, Muzeul Naţional Peleş, Centrul de Plasament Sinaia, S.C. Hidroelectrica S.A., Cercetaşii României – Centrul Local Peleş Sinaia, Asociaţia Prahova Excelsior, Salvamont Sinaia şi Administraţia Parcului Naţional Bucegi.