Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a semnat a semnat contractul de execuţie pentru proiectul de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului 102.

Câştigătorul licitaţiei de atribuire a contractului pentru execuţia lucrării este Asocierea: SC Mari Vila Com SRL - SC Leonhard Weiss - SC Aquila Construct SRL - SC ELCO Bucureşti SRL, având un preţ ofertat de 30.673.401 lei, (6,8 milioane de euro) durata de execuţie fiind de 15 luni de la data semnării contractului.

Sursa de finanţare: bugetul local al Municipiului Ploieşti şi asistenţa financiară nerambursabilă din cadrul Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 (98% din valoarea eligibilă a proiectului).  

Contractul este derulat prin programul „Creşterea mobilităţii transportului public prin reabilitarea traseului tramvaiului 102 cu lucrări vizând calea de rulare, staţii cu peroane adaptate persoanelor cu dizabilităţi, material rulant, elemente de semnalizare şi automatizare - etapa I:  Bucla Nord – Intersecţie Republicii“.  

Obiectul contractului de lucrări presupune realizarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii de transport public aferentă liniei de tramvai 102 etapa I pe o lungime de 4,55 km cale simplă de rulare şi  implică refacerea infrastructurii şi suprastructurii căii de rulare a tramvaiului, refacerea liniei aeriene de contact, refacerea stâlpilor de susţinere a reţelei de contact, amenajări ale amprizei de tramvai, inclusiv a staţiilor de tramvai, amenajări legate de colectarea şi evacuarea apelor din precipitaţii şi a apelor de infiltraţie, reabilitarea infrastructurii rutiere. Procedura de atribuire a debutat în data de 05 iunie 2013, prin deschiderea ofertelor. La licitaţie au participat 11 ofertanţi, însumând un număr de 47 societăţi în asociere, subcontractanţi şi terţi susţinători. Procedura adoptată pentru atribuirea acestui contract a fost Licitaţia deschisă, criteriul de atribuire fiind  „Preţul cel mai scăzut“.

Procedura de evaluare a ofertelor şi activitatea echipei de specialişti ai Primăriei Municipiului Ploieşti a fost supravegheată conform legii, de observatori ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova.

În curând va fi semnat şi contractul pentru etapa II, a traseului 102 (Bulevardul Republicii-Bucla Vest).

Pentru lucrările de reabilitare a celor două trasee de tramvai -101 şi 102- sunt prevăzute fonduri în valoare totală de 157 milioane de lei (aproape 35 de milioane de euro).

Proiectul de reabilitare a căilor de rulare a tramvaielor şi a părţii carosabile pe bani europeni face parte dintr-un program investiţional în valoare de aproape 100 de milioane de euro. Fiind vorba de un proiect european, valoarea nerambursabilă care va fi primită este de 98%, Primăria Ploieşti  urmând să suporte, pe lângă contribuţia proprie, 2% din valoarea totală a costurilor eligibile.