Salvamontişti, jandarmi montani, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi ai Telecabinei Buşteni au participat, în noaptea de marţi spre miercuri, la o acţiune foarte dificilă în sprijinul unui bărbat suspectat că a făcut infarct în timp ce se afla pe munte, în Bucegi. Bărbatul a fost predat unui echipaj medical la finalul unei operaţiuni care a durat zece ore. 

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină marţi seară, în jurul orei 19.00, pentru a transporta la spital un angajat al releului de la Coştila, care prezenta semnele unui infract.

Salvamontiştii au pornit către releu cu o şenilată pusă la dispoziţie de ISU, au peluat bărbatul, însă pe drumul de întoarcere, între Piatra Arsă şi Dichiu, autospeciala a rămas blocată în zăpadă.

În aceste condiţii, salvatorii au solicitat un alt mijloc de transport, iar de la Sinaia a fost trimis un ratrack folosit pentru amenajarea pârtiilor de schi din Valea Dorului şi Valea Soarelui.

La finalul unei acţiuni care a durat zece ore, miercuri dimineaţă, la ora 5.00, bărbatul în vârstă de 51 de ani a fost predat unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Acesta prezenta în continuare dureri în piept, iar echipajul medical l-a transportat la camera de primiri urgenţe a Spitalului orăşenesc din Sinaia.