Cinci dintre procurorii DNA Ploieşti au fost audiaţi joi la Parchetul General. Cei care au dat explicaţii în faţa procurorilor sunt Mircea Negulescu, Lucian Onea, Alfred Savu, Giluela Diaconu, Cerasela Răileanu şi trei poliţişti judiciarişti.

Dosarele în care sunt citaţi cei cinci sunt deschise după ce Andreea Cosma şi Vlad Cosma au acuzat mai mulţi procurori de la DNA Ploieşti de presiuni şi de  folosirea unor tehnici de anchetă ilegale în instrumentarea dosarelor.

Procurorii Parchetului General au exitins cercetarea penală pe numele lui Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

Negulescu va mai fi cercetat pentru trafic de influenţă, pentru că un martor a declarat la audieri că îi dădea undeva la 1.500 de lei pentru a-i asigura protecţia. De asemenea, va mai fi cercetat pentru folosirea funcţiei în scop de favoruri sexuale.

Totodată, se pare că  a început urmărirea penală pe numele tuturor procurorilor din cadrul DNA Ploieşti. Sunt urmării penal pentru grup infracţional organizat.

Într-un comunicat transmis în cursul zilei de joi de DNA se arată că “la data de 10 ianuarie 2019, procurorul şef adjunct, care exercită atribuţiile procurorului şef al DNA, a transmis Secţiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, a domnului Onea Lucian Gabriel, procuror în cadrul acestui serviciu, în prezent suspendat din această funcţie, întrucât acesta şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile specifice funcţiei deţinute”.

Sursa citată menţionează că, “în aceeaşi zi, au fost transmise Secţiei de procurori a CSM cererile de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti a următorilor procurori: Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu, Răileanu Elena Cerasela”.

Solicitările sunt formulate în contextul în care mai mulţi procurori ai DNA Ploieşti ar fi fost citaţi să se prezinte, joi, pentru audieri, la Parchetul General