În plin cod portocaliu de viscol şi ninsori în 14 judeţe şi în Capitală, vicepremierul Liviu Dragnea ne anunţă că situaţia s-ar putea înrăutăţi. Conform declaraţiilor acestuia, vântul va sulfa atât de puternic în perioada următoare, încât am putea fi la un pas de cod roşu.

"Vom fi foarte aproape de cod roşu. Viscolul va fi foarte puternic timp de 6 ore", a declarat Liviu Dragnea marţi, în cadrul unei vizite la Buzău.

Totodată, Dragnea a explicat că este mulţumit de modul în care s-a intervenit în privinţa limitării efectelor ninsorii. El şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, s-au întâlnit cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Buzău, pentru a face o vizită în comuna Vadu Paşii, aflată sub nămeţi.

Oficialii s-au întrunit aici pentru a verifica modul în care autorităţile acţionează, după ce în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea a fost insitituită stare de alertă.

ANM a emis un nod cod portocaliu de ninsori şi viscol, care va intra în vigoare miercuri dimineaţă, la ora 6:00, şi va afecta Capitala şi 14 judeţe din Muntenia, sudul Moldovei şi din Dobrogea.