Autorităţile ploieştene au aprobat în această săptămână modificarea denumirii Colegiului Naţional "Jean Monnet". Conform deciziei, adoptate  de Consiliul Local fără discuţii în contradictoriu, unitatea va purta pe viitor numele Colegiul Naţional Pedagogic "Regina Maria" Ploieşti.

Măsura întăreşte profilul unităţii de învăţământ, prin inserarea cuvântului "Pedagogic" în titulatură. Mai departe, alegerea pentru înlocuirea diplomatului francez Jean Monnet cu Regina Maria a României se încadrează într-o sferă mai amplă de decizii ale autorităţilor ploieştene, care deciseseră în 2018, în anul centenarului Marii Uniri, şi ca parcul de la Sala Sporturilor "Olimpia" să poarte numele "Regele Mihai I". Mai rămân în discuţie şi propuneri pentru schimbarea denumirilor unor străzi, tot cu o atenţie acordată perioadei monarhiei din România, consilierii argumentând că înainte de venirea la putere a comuniştilor existau în Ploieşti străzi şi bulevarde care făceau trimitere la monarhiei, rebotezate rapid de propaganda de partid la începutul "epocii de aur".

Propunerea pentru schimbarea denumirii liceului pedagogic a fost iniţiată de consilierii din Comisia pentru învăţământ, sănătate, ştiinţă, cultură, culte, tineret şi sport a Consiliului Local. Ultima schimbare care a vizat denumirea acestei unităţi de învăţământ avusese loc în urmă cu zece ani, când fusese adoptat statutul de colegiu naţional, la un an după ce se aprobase denumirea "Liceul Pedagogic «Jean Monnet»".