Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina şi Carmen Gheorghe, directorul Poliţiei Locale Ploieşti, au fost trimişi  în judecată de DNA- Serviciul Teritorial Ploieşti într-un dosar de corupţie.

Publicăm integral comunicatul DNA Ploieşti:

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:

TISEANU HORIA LAURENŢIU, primar la municipiului Câmpina, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:

- abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
- trafic de influenţă,
- instigare la săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată,

ECATERINESCU GHEORGHE, la data faptei director economic în cadrul Primăriei municipiului Câmpina, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

GHEORGHE CARMEN DANIELA, la data faptei director executiv în cadrul Poliţiei Locale Câmpina, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

MICU COSTIN-OCTAVIAN, reprezentant legal al unei societăţi comerciale, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2014, inculpatul Tiseanu Laurenţiu Horia, în calitate de primar al municipiului Câmpina, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor în cauză) un procentaj de 10% din valoarea contractelor de execuţie lucrări ce urmau a-i fi încredinţate acestei firme de către două instituţii aflate în subordinea Primăriei municipiului Câmpina sau bugetate din fondurile acesteia, din care a primit efectiv de la acesta din urmă suma de 17.000 de lei. În schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis martorului că va interveni pe lângă conducătorii celor două instituţii publice în vederea atribuirii unor contracte de lucrări de înlocuire tâmplărie pentru geam termopan societăţii administrată de omul de afaceri sau unei societăţi agreate de acesta.

În perioada iulie 2014 - iulie 2015, inculpatul Tiseanu Horia Laurenţiu, în calitate de primar al municipiului Câmpina, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a dispus în mod nelegal achiziţionarea unei maşini marca Opel Insignia, în scopul folosirii personale şi exclusive.
Autoturismul a fost cumpărat din fondurile alocate Poliţiei Locale Câmpina (unitate fără personalitate juridică aflată în subordinea primarului) deoarece, conform prevederilor legale, primăria municipiului Câmpina nu avea dreptul de a achiziţiona niciun fel de autoturism pentru folosinţa proprie.

Pentru a păstra o aparenţă de legalitate au fost întocmite două facturi pentru cumpărarea autoturismului, ambele emise de societatea reprezentată de inculpatul Micu Costin-Octavian, în valoare totală de 131.600,66 lei (din care dotări suplimentare, de lux, în suma de 51.798,46 lei).
Ulterior, documentele respective au fost înregistrate în contabilitatea instituţiei publice în conturi separate, cu consecinţa aparentei respectări a pragului valoric legal de 18.000 de euro, în contextul în care s-a considerat că o achiziţie în această limită ar fi fost legală (este de menţionat că potrivit O.U.G. 34/2009, cu completările ulterioare, instituţiilor publice li se interzisese la acea dată dreptul de a achiziţiona autoturisme).
În perioada iulie 2010 – iulie 2015, inculpatul Tiseanu Horia Laurenţiu, în aceeaşi calitate, i-a determinat pe angajaţii unei unităţi aflată în subordinea Primăriei municipiului Câmpina să-i remită din gestiunea unităţii, un nr. de 1.409 bonuri valorice carburant a 50 lei fiecare, în valoare totală de 70.450 lei, aferentă cantităţii de 12.347,4 litri carburanţi, cantitate folosită în interesul personal al acestuia.

Prin aceste demersuri a fost creat un prejudiciu Primăriei Câmpina în sumă totală de 122.248,46 lei (compusă din suma de 51.798,46 lei - dotări suplimentare şi cei 70.450 lei reprezentând contravaloarea combustibilului).

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea popririi asupra veniturilor salariale încasate de la Primăria municipiului Câmpina de către inculpatul Tiseanu Horia Laurenţiu, până la concurenţa sumei de 139.248,46 lei.

Primăria municipiului Câmpina a comunicat faptul că îşi rezervă dreptul de a se constitui parte civilă până la începerea cercetării judecătoreşti, în conformitate cu prevederile legale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie."