Consilierii locali vor să afle care este misterul facturilor mărite la încălzire pentru ploieştenii de la bloc.  Reprezentanţii operatorului de termoficare al Ploieştiului, Dalkia Termo Prahova, vor trebui asă dea explicaţii în faţa comisiei 3 de utilităţi publice a Consiliului Local, asupra acestui fenomen.

Foarte mulţi ploieşteni s-au plâns la primărie în legătură cu facturile foarte mari la încălzire, pe luna decembrie, la apartamente de 2 ori 3 camere şi la numai două persoane, în condiţiile în care mulţi erau deja beneficiari ai subvenţiei acordate de municipalitate. Cetăţenii au reclamat facturi cu valori cuprinse între 350-500 de lei numai la încălzire, în afară de celelalte cheltuieli de întreţinere.

Potrivit viceprimarului liberal, Iulian Teodorescu, Dalkia ar trebuie să-şi motiveze această majorare a facturilor prin prezentarea investiţiilor făcute , mai ales că anul trecut nu s-au făcut modernizări majore la reţeaua de termie.

„Comisia 3 o să aibă o primă întâlnire pe data de 4 februarie cu reprezentanţii Dalkia. Le-am solicitat acestora să ne prezinte  investiţiile, modul în care a fost întreţinut sistemul de încălzire şi dacă s-a făcut acest lucru în toate zonele Ploieştiului. De  asemenea, le-am solicitat să vină cu alternative la ceea ce înseamnă combustibilii folosiţi şi bineînţeles la alte metode care ar putea conduce la scăderea tarifului la gigacalorie. La această oră, chiar dacă nu figurăm printre oraşele cu nivel foarte mare al gigacaloriei, suntem printre oraşele unde oamenii plătesc mai mult la facturile de încălzire“, a declarat Iulian Teodorescu, viceprimar al Ploieştiului.