Se pare că viscolul a fost mult mai puternic faţă de aşteptările autorităţilor locale. După o noapte de ninsoare în Ploieşti, Rosal, operatorul de salubritate şi-a făcut apariţia pe străzi, extrem de timid, cu utilaje de deszăpezire. Chiar şi pe străzi importante, precum Şoseaua Vestului, şoferii circulau pe zăpadă frământată. Reacţia operatorilor a fost extrem de lentă, lucrându-se pe ideea veche de 60 de ani, a intervenţiei după oprirea ninsorii.  

La ora 11 s-a întrunit şi Comandamentul de deszăpezire coordonat de primarul Iulian Bădescu şi viceprimarul Iulian Teodorescu. Au fost prezenţi directorii instituţiilor subordinate primăriei: RASP,  SGU, SC TCE SA,  Poliţia Locală şi reprezentanţii Poliţiei Prahova.

În noaptea de sâmbătă până la ora 00.30 s-a acţionat cu material antiderapant, iar în acest moment a început să se acţioneze cu utilaje cu lamă pentru degajarea zăpezii. Din păcate străzile secundare mai au de aşteptat până vor vedea utilaje de deszăpezire, acestea fiind pe ultimul loc în priorităţile operatorilor.