Magistraţii prahoveni au condamnat, vineri, doi tineri la pedepse de 15 ani şi patru luni de închisoare, respectiv 14 ani de internare într-un centru de detenţie, ei fiind găsiţi vinovaţi de uciderea unui adolescent de 13 ani. Trupul tânărului a fost găsit în casa unuia dintre agresori, având peste 20 de lovituri de cuţit.

 

Crima a avut loc în luna martie a anului 2020, în localitatea prahoveană Moara Nouă.

 

Adolescentul de 13 ani era prieten cu unul dintre agresori, în vârstă de 19 ani la acea vreme, şi a mers să bea cu acesta, însă la un moment dat între cei doi a avut loc un scandal. Trupul băiatului de 13 ani a fost descoperit în casa tânărului de 19 chiar de către tatăl agresorului.

 

Pe parcursul anchetei procurorii au aflat că la fată a participat un alt adolescent, care la acea vreme avea 15 ani.

 

Vineri, cei doi au fost găsiţi vinovaţi de uciderea adolescentului de 13 ani, omorât cu peste 20 de lovituri de cuţit.

 

Tribunalul Prahova l-a condamnat pe agresorul care este major la 15 ani şi patru luni de închisoare, cu interzicerea unor drepturi şi cu interdicţia de a se apropia, după executarea pedepsei, la mai puţin de 50 metri de cel împreună cu care a comis infracţiunea de omor.

 

Al doilea agresor, care este minor, a primi drept condamnare măsura internării într-un centru de detentie pe o perioada de 14 ani inculpatului. Ambii sunt în arest începând cu data de 6 martie 2020.

 

”Obligă în solidar pe cei doi inculpaţi la plata sumei de 43.180 lei cu titlu de daune materiale şi 100.000 lei daune morale”, mai prevede sentinţa Tribunalului Prahova.

 

Condamnarea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

 

 

 

 

Sursa: www.news.ro