Alina Bica nu a depus nicio plângere şi nici nu a semnalat angajaţilor de la Penitenciarul Târgşor aspecte privind existenţa unor ameninţări sau injurii din partea altor persoane condamnate, arată reprezentanţii unităţii de detenţie, într-un comunicat de presă

Precizarea reprezentaţilor Penitenciarului Târgşor vine după ce avocata Alinei Bica a declarat, luni, că fostul şef al DIICOT se simte groznic în acest loc de detenţie, unde este în carantină şi stă singură în cameră, dar când traversează curtea, cele 200 de deţinute îi strigă foarte multe, întrucât multe dintre femeile de acolo au fost anchetate de procurorii DIICOT.

"Penitenciarul de Femei Târgşor realizează custodia persoanelor private de libertate în condiţiile respectării Legii nr. 254/ 2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi a regulamentelor în vigoare. În acest sens, reiterăm că administraţia penitenciarului urmăreşte permanent asigurarea tuturor condiţiilor pentru siguranţa deţinerii, protejarea vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor private de libertate, a personalului locului de deţinere şi a oricăror altor persoane, conform art. 15 din legea sus menţionată", se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanţii închisorii subliniază că, din momentul în care a ajuns în acest penitenciar şi până în prezent, Alina Bica nu a fost implicată în niciun incident.

"Aceasta nu a înaintat nicio plângere şi nu a semnalat angajaţilor penitenciarului aspecte privind existenţa unor ameninţări sau injurii din partea altor persoane condamnate", a conchis sursa citată.

Laura Voicu, avocata Alinei Bica, a declarat că aceasta se simte groaznic la Penitenciarul Târgşor, unde este în carantină şi stă singură în cameră, dar când traversează curtea, cele 200 de deţinute îi strigă foarte multe, întrucât multe dintre femeile de acolo au fost anchetate de DIICOT.