Cinci percheziţii au avut loc, miercuri, inclusiv la o unitate de Poliţie, într-un dosar privind favorizarea făptuitorului, fals intelectual, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi fals în declaraţii. Doi poliţişti au fost reclamaţi la SGA că au suflat în etilotest în locul unui şofer. Acesta ar fi elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina.

Patru persoane sunt vizate de ancheta derulată în Argeş, prin Direcţia Generală Anticorupţie şi coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Ieri, în cauză au avut loc cinci percheziţii, iar oamenii legii au pus în executare un număr de patru mandate de aducere privind doi poliţişti, un elev al unei şcoli de poliţie şi tatăl acestuia din urmă – persoană fără calitate specială, toţi având iniţial calitatea de suspecţi.

Tânărul ar fi elev al Şcolii de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina. 

“În fapt, în data de 03.04.2022, orele 02:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cei doi agenţi de poliţie l-au oprit pe elevul şcolii de poliţie în timp ce mergea pe stradă, imediat după ce acesta a coborât din autoturism, întrucât anterior îl văzuseră conducând acest autoturism şi exista suspiciunea că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice. Elevul şcolii de poliţie a afirmat că nu el a fost cel care a condus autoturismul, a refuzat să meargă la spital în scopul prelevării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, fapt pentru care cei doi poliţişti i-au solicitat acestuia să se deplaseze la sediul Poliţiei. Ulterior, s-a prezentat şi tatăl elevului, care a declarat, verbal şi în scris, că el a fost cel care a condus autoturismul, deşi la momentul când s-a prezentat, acesta a precizat că a consumat băuturi alcoolice. În continuare, cei doi poliţişti au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, fiind generat un bon cu valoarea alcoolemiei 0,00 ml/l aer pur expirat, întrucât în aparatul alcooltest a suflat unul dintre cei doi agenţi de poliţie”, informează DGA, cu menţiunea că dosarul penal a avut la bază denunţul formulat ca urmare a unui apel la Call Center-ul Direcţiei Generale Anticorupţie 0800.806.806, cât şi o sesizare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş către unitatea de parchet competentă.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au fost delegaţi să efectueze acte de urmărire penală beneficiind de sprijinul structurii centrale din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş.