Coaliţia PNL-USR PLUS care conduce Ploieştiul a aprobat un preţ uriaş al gigacaloriei, acesta fiind cel mai mare tarif pentru încălzirea în sistem centralizat din România. 

Aleşii PNL şi USR din Consiliul Local Ploieşti au adoptat, joi, un proiect prin care tariful gigacaloriei pentru încălzirea în sistem centralizat va fi de 1083 de lei (TVA inclus). Un preţ uriaş, dar liberalii şi useriştii susţin că populaţia va plăti acelaşi tarif (222 lei), restul fiind subvenţia acordată de Primărie. Adică asistăm la o discriminare uriaşă între ploieştenii care locuiesc la bloc şi cei (tot plătitori de taxe şi impozite) care locuiesc la case. 

Nimeni nu spune nimic despre faptul că diferenţa pe care o va plăti municipalitatea este uriaşă şi va duce la îngroparea Ploieştiului. Viceprimarul Daniel Nicodim a spus, joi, într-o conferinţă de presă, că Primăria va face faţă, urmând să...reeşaloneze plata subvenţiei... Dar cum poţi să reeşalonezi nişte facturi pe care încă nu le-ai primit? Şi asta unui operator care a anunţat că pe 31 martie va părăsi Ploieştiul. Adică, de la 1 aprilie, ploieştenii vor rămâne fără apă caldă şi fără căldură, iar reprezentanţii Primăriei Ploieşti nu spun nimic despre acest subiect. Nu spun nimic despre faptul că subvenţia este acordat pentru actualul sezon de încălzire, iar din sezonul viitor ploieştenii ar putea plăti preţul întreg: 1083 lei!