Lovitura grea data studentilor prin noile prevederi bugetare la nivelul intregiii tari !

In Ordonanta de Urgenta publicata in proiect luni seara si supusa dezbaterii si aprobarii pentru miercuri, guvernul propune modificarea art. 205 alin. (2) din 84 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

In acest context, se propune stabilirea dreptului studenţilor înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, de a beneficia, pe parcursul anului calendaristic, de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, cu metroul, precum şi pentru transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi transport intern naval, şi abrogarea prevederilor art. 205 alin. (2^1) prin care se reglementa ca studenţii să beneficieze, în tot cursul anului calendaristic, de gratuitate 100% la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

In acest mod se reduc la jumatate facilitatile anterior acordate studentilor, motivul invocat fiind o economie la bugetul de stat.