După rateul din şedinţa de joi, când nu au reuşit revocarea lui Sebastian Danielescu, consilierii judeţeni vor mai face o încercare şi luni, când este convocată o nouă întrunire ordinară. Ordinea de zi cuprinde 20 de proiecte, cele mai importante fiind execuţia bugetară a judeţului şi alocarea unor fonduri pentru localităţile afectate de inundaţii. Însă, ordinea de zi este deschisă cu proiectul de revocare a lui Sebastian Danielescu, iar lipsa de cvorum de joi s-ar putea repeta şi luni, când cel mai probabil aleşii democrat liberali şi peneliştii vor părăsi din nou sala.

Totuşi nu putem să nu ne întrebăm cine îşi doreşte cu atâta ardoare schimbarea vicepreşedintelui liberal. Ales vicepreşedinte după plecarea lui Mircea Roşca în Parlament, Sebastian Danielescu nu a fost un adjunct incomod pentru Mircea Cosma, ca să bănuim că preşedintele CJ este cel care îşi doreşte revocarea acestuia. Ba mai mult, Danielescu l-a înlocuit cu succes pe Mircea Cosma atunci când acesta a avut probleme de sănătate sau a fost plecat din ţară.

Gurile rele susţin că schimbarea lui Sebastian Danielescu este solicitată de adepţii lui Călin Popescu Tăriceanu din CJ, şi în special de Toma Pinţoiu, un apropiat al Graţielei Gavrilescu. Totuşi, deşi Pinţoiu îşi doreşte scaunul de vicepreşedinte al CJ, are un contracandidat serios în pepededistul Auraş Dragomir. Dragomir a mai ocupat postul de vicepreşedinte al CJ şi în mandatul trecut, atunci când era membru PDL, iar democrat liberalii s-au chinuit aproape trei luni să îl schimbe din funcţie, atunci când Dragomir a fost exclus din PDL.

Va fi o luptă interesantă, iar surse din CJ ne-au povestit că în aceste zile se duc negocieri serioase pentru fiecare vot disponibil, social democraţii dorind să fie convinşi că revocarea lui Danielescu va avea succes de această dată. S-a ajuns chiar în situaţia în care oamenii sunt obligaţi să revină din concediu sau sunt aduşi în cârje la şedinţă, aşa cum s-a întâmplat cu liberalul Laurenţiu Mitrea.