Indicele de infectare cu noul , raportat la o mie de locuitori, a scăzut sub 3 la mie în staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia, de pe Valea Prahovei, precum şi în cele mai mari oraşe din judeţul Prahova, Ploieşti şi Câmpina. Rămâne obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice.

În schimb, va fi permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor din spaţiile interioare, precum şi a cinematografelor, a instituţiilor de spectacole şi a operatorilor din domeniul jocurilor de noroc, la 30% din capacitate. Şi la nivelul judeţului Prahova rata de infectare cu a scăzut, fiind de sub doi la o mie de locuitori.


În toate aceste localităţi rata de infectare depăşeşte însă 1,5 la o mie de locuitori, iar în aceste condiţii Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, luni, o hotărâre care prevede menţinerea măsurilor restrictive care se aplică, potrivit actelor normative în vigoare localităţilor unde se înregistrează mai multe de 1,5 infectări la mie.

Astfel, în aceste oraşe şi comune rămâne obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice. În schimb, va fi permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor din spaţiile interioare, precum şi a cinematografelor, a instituţiilor de spectacole şi a operatorilor din domeniul jocurilor de noroc, la 30% din capacitate.

La nivelul judeţului Prahova, incidenţa cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din judeţ, raportată la o mie de locuitori, este de 1,72.

Cea mai ridicată de infectare pentru ultimele 14 zile s-a înregistrat în comuna Plopu, situată lângă Ploieşti, unde indicele la o mie de locuitori este de 3,68.

Paisprezece dintre cele 104 localităţi prahovene nu au înregistrat niciun caz de în perioada 14-27 decembrie.