Începând cu data de 09 noiembrie a.c., au intrat în vigoare noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020.

În acest context, în noaptea de 9 spre 10 noiembrie a.c., în intervalul 23:00 – 01:30, la nivelul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost angrenate efective de ordine publică şi poliţie rutieră care au acţionat pentru verificarea respectării noilor norme.

Astfel au fost legitimate peste 160 de persoane, controlate peste 120 de autovehicule.

Reamintim că, în intervalul 23:00 – 05:00, circulaţia persoanelor este permisă pentru următoarele motive:

o        deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

o        deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

o        deplasări în afara localităţii a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

o        deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Prin această Hotărâre de Guvern circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, este resticţionată, cu unele excepţii pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu, adeverinţă eliberată de angajator, ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

*Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri.

*Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci dorim ca toţi să conştientizeze faptul că, sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

*Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera şi spiritul ei!