SC Hale şi Pieţe preia în administrare câteva spaţii comerciale din Piaţa 1 Decembrie, de lângă Gara de Sud, care au fost până acum în administrarea Direcţiei de Patrimoniu. Hotărârea a fost luată de către Consiliul Local şi va intra în vigoare de miercuri, 30 iulie. Hotărârea specifică cesionarea contractelor de închiriere aceste spaţii pe care sunt amplasate construcţii cu caracter provizoriu şi prevede schimbarea a contractelor de închiriere prin acte adiţionale.

Este vorba de 23 de spaţii comerciale în dreapta pieţei, unde se vând alimente, produse băcănie, nealimentare şi flori pe o suprafaţă de 285,5 mp din totalul de 1.366 mp al pieţei 1 Decembrie.

Modificarea a fost impusă la solicitarea comercianţilor referitoare la amenajare de terase de vară lângă construcţiile existente, s-a constatat ca suprafeţele de teren solicitate sunt transmise în concesiune către SC Hale şi Pieţe SA însă spaţiile erau gestionate de Direcţia de Patrimoniu. Potrivit raportului de specialitate al hotărârii „SC Hale şi Pieţe SA nu poate fi obligată să preia contractele încheiate între municipiul Ploieşti şi diverşi agenţi economici privind aceste terenuri. Însă, în vederea continuării relaţiilor contractuale cu aceşti agenţi economici, în situaţia în care este întrunit acordul de voinţă al părţilor în ceea ce priveşte preluarea contractelor aflate în derulare pentru amplasamentele în discuţie, există posibilitatea să se procedeze la novarea (act juridic prin care se stinge o obligaţie veche şi se înlocuieşte cu alta nouă) acestor contracte“.

Prin hotărârea CL, SC Hale şi Pieţe va încheia noi contracte de închiriere cu agenţii economici prezenţi, în aceleaşi condiţii şi tarife (13,94 lei/mp/luna), ca şi până acum. Termenele de închiriere vor fi încheiate pe o perioadă de 3 ani.