Un băiat de 13 ani din judeţul Prahova se află în comă profundă la spital, după ce, aflat la scăldat, miercuri după-amiază, alături de alţi doi copii, într-o baltă formată în urma ploilor, a rămas blocat în mâlul de pe fundul apei.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Prahova, băiatul de 13 ani se afla la scăldat împreună cu doi copii mai mici, de 9 şi 10 ani, într-o baltă formată în urma ploilor, în comuna Gura Vitioarei.

La un moment dat, băiatul a vrut să le arate celor doi copii că ştie să facă scufundări şi a mers în mijlocul bălţii, unde s-a băgat cu capul în apă, şi, deşi nivelul apei în zona respectivă nu depăşeşte un metru şi jumătate, a rămas blocat în mâlul de pe fundul bălţii. Când au văzut că nu mai iese la suprafaţă, ceilalţi doi copii au încercat să-l tragă afară, însă nu au reuşit şi, pentru că niciunul dintre ei nu avea telefon mobil, au alergat aproximativ un kilometru până la postul de poliţie.

Şeful de post din comună a mers la faţa locului şi încercat să îl resusciteze pe copil până la sosirea ambulanţei.

După ce medicii l-au preluat pe copil, inima acestuia a început să bată, însă la scurt timp băiatul a făcut din nou un stop cardio-respirator, medicii reuşind să-l menţină în viaţă.

Copilul este internat în prezent la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, iar managerul unităţii, Cătălin Vişean, a declarat pentru News.ro că băiatul este în comă profundă, starea lui este critică şi nu poate respira decât cu aparatele.

Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale copilului.