PSD  a organizat o campanie pentru strangerea de semnaturi pentru o petitie impotriva Guvernului Orban privind decizia de a inchide pietele agroalimentare. In cadrul campaniei coordonata de parlamentarii prahoveni, numai in municipiul Ploiesti au fost stranse peste 2000 de semnaturi, solicitandu-se abandonarea masurii de inchidere a pietelor agroalimentare in care producatorii romani isi desfac produsele.

La nivel parlamentar, PSD a depus un amendament astfel încât pieţele aflate în spaţii închise, a căror funcţionare a fost suspendată temporar de Guvern ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, să îşi poată relua activitatea în orice spaţii.

Legea la care s-a depus amendamentul va intra la vot final marti, in plenul Camerei Deputatilor, for decizional. Ar exista o majoritate PSD - Pro Romania  - UDMR pentru adoptarea legii, spun surse din PSD.

„Pe durata starii de alerta, pietele agroalimentare in spatii inchise, targurile, balciurile, pietele mixte si volante, talciocurile, isi vor putea continua activitatea, cu respectarea restrictiilor referitoare la distantarea sociala si a masurilor de protectie sanitara”, este amendamentul depus de liderul PSD Marcel Ciolacu si senatorul PSD Daniel Zamfir.

Marcel Ciolacu a scris pe Facebook: „Orban se luptă să scoată afară din pieţe producătorii români. #PSD nu poate tolera acest atac mizerabil asupra românilor care îşi câştigă cinstit pâinea din munca pământului. Românii au dreptul să pună pe masă produse româneşti. Vom vota mâine în plenul Camerei Deputaţilor amendamentul prin care pieţele să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de distanţare şi protecţie sanitară”.