Aproape 20 de salvamontişti intervin, miercuri seară, pentru recuperarea a doi turişti care au căzut în zona Acele Morarului, din masivul Bucegi.

 

Potrivit datelor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Bucegi, din primele informaţii se pare că este vorba despre un grup organizat format din trei turişti conduşi de un ghid.

 

“Din primele informaţii se pare ca este vorba despre un grup organizat, format din 3 turişti, conduşi de un ghid.

Unul dintre cei accidentaţi prezintă traumatisme la membrele superioare şi la torace, iar despre cel de-al doilea, aflat undeva deasupra locaţiei unde este cazuta prima victima, nu se cunosc încă informaţii.”

 

“Doi barbati de aprox 40 de ani au cazut un urma cu 2 ore din zona Acele Morarului spre V.Cerbului. Dupa o cazatura de aproape 200 m acestia s-au oprit in zona Brâului de sus. Se pare ca unul dintre ei are coastele fisurate, iar celalalt un umar dislocat si o fractura membru inferior.

Aproape 20 de salvamontisti din Busteni si Prahova se deplaseaza acum spre locul accidentului prin V.Cerbului o echipa si prin Vf.Omu o alta echipa.” se precizează în postarea citată.