Fostul director al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti Daniel Petre, trimis în judecată în 2015 pentru mai multe fapte de luare de mită şi achitat anul trecut de Tribunalul Prahova, pe motiv că fapta nu există, a fost condamnat

Curtea de Apel Ploieşti a admis apelul procurorilor DNA şi a desfiinţat hotărârea pronunţată de Tribunalul Prahova în 27 iulie 2016, prin care Daniel Petre era achitat.

În urma rejudecării, magistraţii l-au condamnat definitiv pe Daniel Petre la trei ani de închisoare cu suspendare, instanţa dispunând şi confiscarea de la inculpat a sumei de 40.000 lei.

Fostul director al regionalei de finanţe publice Ploieşti Daniel Petre a fost reţinut în februarie 2015 şi a stat în arest preventiv şi în arest la domiciliu timp de trei luni, de la începutul lunii februarie 2015 până în 8 mai 2015.

Daniel Petre a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru luare de mită, fapte despre care anchetatorii susţin că au fost comise în calitatea sa de director economic în cadrul Consiliului Judeţean Prahova, dar şi ca director al Direcţiei Generale de Finanţe Publice Prahova.

Procurorii anticorupţie l-au acuzat pe Daniel Petre de două infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată, anchetatorii reţinând trei acte materiale în sarcina acestuia.

Conform anchetatorilor, în perioada  aprilie - mai 2012, Daniel Cristian Petre, care la acel moment deţinea funcţia de director executiv adjunct al Direcţiei Economice din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, cu atribuţii delegate de ordonator principal de credite şi administrator public, a primit de la un denunţător suma totală de 50.000 de lei, care i-a fost remisă în trei tranşe, banii fiind daţi pentru a favoriza o firmă la care denunţătorul avea interese economice, în sensul atribuirii unei lucrări privind modernizarea unui drum judeţean, finanţată din fondurile Consiliului Judeţean Prahova.

Conform anchetatorilor, Petre "a promis că va face demersuri şi în legătură cu efectuarea cu prioritate a plăţilor către această societate şi suplimentării cu 20% din valoarea totală a lucrării, pe parcursul derulării contractului”.

Petre a fost de asemenea inculpat şi pentru că, în calitate de director executiv în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, "a primit de la acelaşi denunţător suma de 10.000 lei, pentru a favoriza aceeaşi societate comercială, cu ocazia unui control derulat de către inspectorii din subordinea sa”.