Un angajat al Primăriei Sinaia a fost diagnosticat ca fiind infectat cu coronavirus. Autorităţile locale au anunţat, printr-un comunicat de presă ce măsuri au fost luate la nivelul instituţiei:

Pentru a ne asigura că rămânem sănătoşi, am solicitat demararea unei anchete epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova, la nivelul Primăriei oraşului Sinaia, în urma diagnosticării pozitive cu virusul SARS-CoV-2, a unui coleg întors de curând din concediul de odihnă, cu domiciliul în Buşteni.

„În acest moment nu avem transmitere comunitară în oraş. Toate cazurile care au fost confirmate au ca sursă infectări din afara localităţii. Rog cetăţenii, cât şi turiştii să respecte în continuare toate măsurile de protecţie şi îi asigur că acestea au ca unic scop idealul de a rămâne sănătoşi.” – Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia

Menţionăm că de la primele simptome s-a impus protocolul stabilit la nivelul instituţiei pentru prevenire şi protecţie şi am luat măsura izolării la domiciliu a colegului nostru şi a tuturor persoanelor care au intrat în contact direct cu acesta. Până în acest moment nici un alt angajat al primăriei nu prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus (tuse, febră, insuficienţă respiratorie).

Ca măsură de prevenţie, am suspendat activitatea de relaţii cu publicul în cadrul primăriei, în cursul zilei de vineri, 7 august, pentru a putea desfăşura dezinfectarea tuturor spaţiilor, iar solicitările se pot transmite de către cetăţeni prin e-mail. Activitatea se reia la program normal, de luni, 10 august 2020.

Toate măsurile luate respectă protocolul strict stabilit la nivelul instituţiei şi au ca scop prevenţia şi nu combaterea. Încă de săptămâna trecută am intensificat dezinfectarea spaţiilor publice de pe raza oraşului, iar de astăzi de la ora 23:00, se va demara dezinfectarea străzilor cu tunul de zăpadă, transformat de noi în nebulizator.

În continuare suntem #SinaiaStaţiuneSigură