Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1631 de persoane. Dintre acestea 211 au fost declarate vindecate şi externate, iar 71 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane (două de sex feminine şi una de sex masculin), cu vârste între 34 şi… Toate prezentau comorbidităţi.

Totodată, conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, au mai fost depistate focare la două societăţi comerciale de pe raza judeţului. La una dintre ele, 36 de angajaţi au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2, iar la alta 25. În ambele cazuri s-a dispus testarea întregului personal angajat, reorganizarea activităţii şi realizarea dezinfecţiei generale.

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi -24 pacienţi, dintre care 18 sunt ventilaţi.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 297 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu. Au fost legitimate alte 182 de persoane, 116 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului şi 111 societăţi comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 64 sancţiuni (45 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, trei pentru fapte de natura economică în context COVID, 16 în baza Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 24460 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea ”Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova

27 iulie 2020