Un nou focar de coronavirus a fost confirmat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Saşe cadre medicale au fost confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore şi se pare că noul focar este la secţia Neurologie.

"Potrivit ultimelor informaţii furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, a fost identificat un nou focar de infectare cu SARS-CoV2, într-o altă secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde, până în prezent, au fost confirmate şase cazuri pozitive din cadrul personalului medical. A fost demarată ancheta epidemiologică şi au fost adoptate măsuri în vederea prevenirii răspândirii infectării cu virusul " , a anunţat, vineri, Prefectura Prahova.

În urma depistării noului focar a fost demarată ancheta epidemiologică şi au fost adoptate măsuri în vederea prevenirii răspândirii infectării cu noul coronairus, între acestea numărându-se  trimiterea personalului cu rezultate pozitive către Secţia de Boli Infecţioase, testarea tuturor pacienţilor internaţi în secţie şi asigurarea asistenţei medicale a pacienţilor cu personal doar din cadrul secţiei.

Conform informaţiilor publice, s-a decis ca asigurarea asistenţei medicale să fie făcută cu personal doar din cadrul secţiei şi să se facă o dezinfecţie terminală în toate spaţiile. În continuare, sunt aplicate măsurile privind efectuarea triajului epidemiologic la începutul fiecărui schimb de lucru, purtarea echipamentului de protecţie corespunzător activităţii desfăşurate, schimbarea măştii de protecţie la fiecare patru ore, respectarea distanţei 1,5 m între persoane în spaţiile comune, interzicerea folosirii aparatelor de aer condiţionat.

Personalul care prezintă simptomatologie respiratorie nu se poate prezenta la serviciu şi este trimis la Unitatea de Primiri Urgenţe, pentru efectuarea investigaţiilor şi stabilirea diagnosticului.

Până în prezent, 1323 de persoane din în judeţul Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul . Dintre acestea, 201 au fost declarate vindecate şi externate, iar 63 au decedat. Ultimele trei decese au fost înregistrate în ultmele 24 de ore, fiind vorba despre trei femei cu vârste de 73, 82 respectiv 85 de ani, toate suferind şi de alte boli grave înainte de a fi fost infectate cu SARS-COv-2.

În judeţul Prahova se află în carantină satul Gornet din comuna Gornet, iar în aceste condiţii a fost interzisă tranzitarea localităţii. Astfel, IPJ Prahova a anunţat vineri că rutele ocolitoare pentru cei care tranzitează zona sunt DJ 100L - DJ 102M (Bălţeşti)-DJ 231(Păcureţi) -sat Nucet - sat Poiana Copăceni – comuna Gura Vitioarei.