Scandal la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Doi bărbaţi au intrat în spital, cel mai probabil pentru a vizita o rudă. Au ieşit, doar când au fost daţi afară de jandarmi.

Cei doi bărbaţi, care au apucat să ajungă la unul dintre etajele superioare, au făcut scandal în momentul în care au fost prinşi de asistente. Nu există încă informaţii despre modalitatea în care cei doi au reuşit să urce în spital, într-o perioadă în care unitatea medicală este supusă unor restricţii din cauza pandemiei de coronavirus.

"În data de 12.05.2020, în jurul orei 09:15, un echipaj din cadrul I.J.J. PRAHOVA, s-a deplasat la Spitalul Judetean de Primiri Urgenţe Prahova în scopul aplanării unui conflict spontan. Ajuns la faţa locului echipajul a identificat 2 persoane de sex bărbătesc care pătrunseseră în interiorul unităţii sanirare cu încălcarea normelor legale de acces, totodată cei doi manifestând o stare de violenţă, fiind recalcitranţi şi proferând injurii la adresa cadrelor medicale şi a forţelor de ordine.

S-a procedat imediat la evacuarea acestora din interiorul spitalului şi, ulterior, după punerea în aplicare a procedurilor legale privind controlul corporal şi măsura legitimării, persoanele în cauză au fost evacuate şi din curtea instituţiei", a anunţat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova.

Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, valoarea amenzilor însumând 5.500 de lei, a mai anunţat IJJ Prahova.