Războiul intern din cadrul PNL Prahova a atins cote paroxistice.  Prietenul şi susţinătorul primarului liberal Adrian Dobre, nimeni altul decât actualul candidat Andrei Volosevici, se face că nu îl cunoaşte pe Dobre şi îl atacă pe unde îl prinde deşi el este autorul moral al dezastrului ploieştean din actualul mandat.

 

Cel care a garantat pentru Dobre, adică tocmai Volosevici, susţine că se va întoarce la primărie pentru a face ordine în Ploieşti. După cine ? Evident, după cel pe care l-a promovat, susţinut, garantat ! De fapt, sloganul corect al lui Volosevici ar trebui să fie : ‘ Mă întorc la primărie, să-mi plătesc din datorie !”.

 

 În antiteză cu aceşti doi băieţi certăreţi, mici la stat ( politic ) şi degrabă de mandate vărsători, deşi riscă în an electoral multe voturi, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a anunţat, vineri, facilităţi fiscale pentru mediul economic şi scăderi de venituri pentru funcţionarii publici. Astfel, în acest an este suspendată plata taxei de dezvoltare şi promovare a turismului, este redus cu 50% impozitul pentru clădirile cu o destinaţie nerezidenţială, iar taxa pentru utilizarea temporară a locurilor publice este redusă cu 99% până la sfârşitul anului. De asemenea, funcţionarii publici din cadrul Primăriei Constanţa nu mai primesc tichetele de vacanţă în acest an, este suspendat sporul de 15%, sunt blocate posturile, nu se mai fac angajări sau promovări.

 

El a anunţat că pentru funcţionarii publici din cadrul Primăriei Constanţa vor scădea veniturile în perioada 1 iulie – 31 decembrie.

 

“Sporul de 15% se suspendă; Tichetele de vacanţă de 1.450 de lei pentru fiecare angajat nu se mai acordă în anul 2020; Blocăm posturile, nu mai angajăm pe nimeni; Blocăm promovările, nu mai promovează nimeni nici în grad, nici în treaptă; Suspendăm cursurile pentru formarea profesională. Întregul buget dedicat acestora va fi mutat în economii; Nu vom mai acorda bonificaţii persoanelor care lucrau cu fonduri europene şi, în acest fel, 2 milioane de lei vor merge tot în economii”, a explicat Decebal Făgădău.

 

El a anunţat mai multe facilităţi fiscale pentru operatorii economici din Constanţa, una dintre acestea fiind suspendarea plăţii taxei de promovare.

 

Făgădău a mai transmis că taxa pentru utilizarea temporară a locurilor publice este redusă cu 99% până la sfârşitul anului.

 

Aşadar, domnule primar liberal Adrian Dobre, că sfat cetăţenesc : lăsaţi paradeala cu Andrei, luaţi exemplu şi faceţi ceva cu Ploieştiul. Mai aveţi câteva luni în care măcar va puteţi face că va pasă ! Că Andrei sigur nu va face ceva pentru dumneavoastră ! Se pare că nici nu va cunoaşte şi nu a auzit de dumneavoastră !