Hoţii care, la începutul lunii februarie, au aruncat în aer un bancomat din staţiunea prahoveană Sinaia au fost prinşi.

 

Vineri dimineaţă, poliţiştii au depistat în flagrant delict, pe raza localităţii Ozun, din judeţul Covasna, doi bărbaţi, cu vârste de 25, respectiv 38 de ani, în timp ce sustrăgeau bani dintr-un bacomat amplasat pe raza acestei localităţi, prin producerea unei deflagraţii.

 

Locuitorii din Ozun au fost treziţi, vineri dimineaţă, de o explozie produsă la bancomatul CEC Bank din localitate.

 

István Raduly, primarul localităţii a precizat că spargerea s-a produs după ora 04:00 dimineaţa.

 

”A fost un jaf, a fost o explozie la bancomatul băncii. Dimineaţă, după ora 04:00. Nu am fost la faţa locului, nu am participat la cercetare, dar confirm, a fost”, ne-a spus primarul comunei Ozun, István Raduly.

 

Făptaşii au fost prinşi iar o anchetă este în derulare, scrie realitateadecovasna.net.

 

Comunicatul IJP Covasna:

 

 În această dimineaţă, poliţiştii au depistat în flagrant delict, pe raza localităţii Ozun, din judeţul Covasna, doi bărbaţi, cu vârste de 25, respectiv 38 de ani, în timp ce sustrăgeau bani dintr-un bacomat amplasat pe raza acestei localităţi, prin producerea unei deflagraţii.

 

La data de 20 martie, în jurul orei 04.15, în localitatea Ozun, judeţul Covasna, au fost prinşi în flagrant doi bărbaţi, care ar fi distrus bancomatul sucursalei unei bănci din localitate, prin provocarea unei explozii.

 

După producerea deflagraţiei, cei doi ar fi pătruns în incinta unităţii bancare, situată la parterul unui bloc de locuinţe, prin forţarea uşii de acces şi ar fi strâns banii din cutiile bancomatului, iar după ce au ieşit şi încercau să îşi asigure scăparea, au fost prinşi în flagrant de poliţişti.

 

Ulterior, în municipiul Braşov, în incinta unei benzinării, a fost depistat şi un complice al acestora, care le-ar fi facilitat transportul către şi dinspre localitatea Ozun.

 

Cei trei bărbaţi sunt bănuiţi de săvârşirea acestui gen de infracţiuni şi există date cu privire la implicarea acestora şi în comiterea faptelor de distrugerea bancomatelor şi furtul banilor din Poiana Braşov şi Sinaia.Bărbaţii în cauză se află în prezent în custodia poliţiştilor, pentru continuarea cercetărilor în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi luarea măsurilor legale care se impun.