Consilierii locali vor discuta în şedinţa de vineri, 28 iunie, un proiect de hotărâre privind asocierea municipiului Ploieşti cu localităţile limitrofe în vederea constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară Asociatia de Transport Public Călători Ploieşti. Proiectul care va fi dezbătut de aleşii locali anulează HCL 312/ 2015. Hotărârea din 2015 prevedea asocierea într-un ADI pentru transporturi pentru “extinderea activităţii TCE în localităţile limitrofe”. Cu alte cuvinte, societatea de transport public putea să îşi extindă serviciile în localităţile din jurul municipiului, reuşind astfel să îşi crească semnificativ numărul de călători, deci implicit şi veniturile.

Acum, primarul Adrian Dobre vine în faţa consilierilor locali cu un alt proiect de hotărâre prin care anulează HCL 312, iar TCE este exclus ca operator. În plus, serviciul de transport local şi interurban va fi scos la licitaţie publică!

În asemenea condiţii nu putem să nu ne întrebăm de ce nu doreşte primarul Ploieştiului dezvoltarea activităţii TCE prin încheierea unor parteneriate cu localităţile limitrofe, parteneriate dorite  de populaţia care locuieşte în zonele din apropierea municipiului? Cum este posibil, ca Adrian Dobre să încerce înlăturarea TCE din viitorul ADI pentru transporturi şi să favorizeze firmele private?

În locul subvenţiilor şi a majorării tarifelor abonamentelor, primarul Dobre ar putea contribui la dezvoltarea activităţii operatorului, reuşind astfel să transforme societatea comercială într-una profitabilă.

Iar dacă nu se doreşte extinderea activităţii TCE, de ce mai este nevoie de autobuze noi, achiziţionate de către municipalitate.