Primarul municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, a convocat astăzi, 23 ianuarie a.c., în şedinţă extraordinară, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti, pentru a analiza situaţiile cu impact negativ apărute ca urmare a unor acţiuni de dezinfecţie efectuate în unităţile de învăţământ în mai multe localităţi din ţară, precum şi situaţia privind epidemia de gripă, care a condus la suspendarea cursurilor şcolare în anumite unităţi de învăţământ din ţară.

 

În acest context, s-au stabilit, împreună cu factorii de răspundere la nivelul municipiului Ploieşti, o serie de măsuri menite să prevină, respectiv să limiteze, apariţia cazurilor de gripă în şcoli. Astfel, s-a decis efectuarea unui triaj epidemiologic în unităţile de învăţământ, pentru depistarea din timp a unor posibile cazuri de gripă. Să se urmărească respectarea dotării unităţilor de învăţământ cu materiale igienico- sanitare, precum şi dezinfectarea corespunzătoare a spaţiilor şi mobilierului şcolar după fiecare ciclu de învăţământ, în paralel cu respectarea recomandărilor generale pentru populaţie în vederea prevenirii îmbolnăvirilor.

 

Menţionăm că, potrivit raportărilor de specialitate, în perioada actuală, numărul cazurilor de gripă înregistrate în judeţul nostru este semnificativ mai mic faţă de perioada similară a anului trecut, în momentul de faţă, neexistând la nivel naţional o alertă privind cazurile de gripă în şcoli.