Un proxenet din Prahova trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii la o şcoală din oraşul prahovean Buşteni. Colegii de infracţiuni vor munci la Primăria Comarnic şi la Primăria Cocorăştii Mislii.

 

Cei cinci proxeneţi prahoveni au câştigat peste trei sute de mii de euro obligând tinere să se prostitueze şi au fost condamnaţi de Tribunalul Prahova la închisoare cu suspendare.

 

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Cătălin Ceapă, Marin Tache Ionuţ, Vladimir Iulian Cofaru, Ionuţ Cătălin Dochia şi Georgiana Lidia Truţă au fost găsiţi vinovaţi pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

 

Fiecare a fost condamnat la câte doi ani şi şapte luni de închisoare cu suspendare, dar şi la câte 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Instanţa a decis ca trei dintre proxeneţi să lucreze timp de două luni la Primăria din Comarnic, unul dintre ei va munci la Şcoala Gimnazială ”Nestor Urechea” din Buşteni, iar tânăra va lucra tot la primărie, dar în comuna Cocorăştii Mislii.

 

Instanţa a decis să confişte şi o important sumă de bani, de peste 300.000 de euro, dar şi un autoturism BMW, găsit în casa proxeneţilor la momentul percheziţiilor.

 

Cei patru bărbaţi şi tânăra au fost  acuzaţi că au obligat mai multe tinere să se prostitueze, atât pe teritoriul României, dar şi în Austria.

 

Metoda prin care fetele au fost corupte este una deja clasică: ”loverboy”. Fetele erau cerute în căsătorie şi li se promiteau o viaţă de lux, dar până atunci tânăra familie trebuia să facă rost de bani. Cum cea mai la îndemână metodă de a produce bani era prostituţia, fetele au fost forţate să întreţină relaţii sexuale contra unor sume de bani.

 

Proxeneţii au fost reţinuţi în vara anuljui 2018, în urma unor percheziţii care au avut loc în mai multe localităţi din Prahova (zona Valea Prahovei), dar şi în Austria.

 

Sentinţa Tribunalului Prahova nu este definitivă. În prezent, la Curtea de Apel Ploieşti s-a reluat judecarea cauzei în urma contestaţiilor.