Grav accident feroviar în gara Ploieşti Tiraj. Un tren de persoane şi unul de marfă s-au ciocnit şi 11 oameni au fost răniţi. Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, dar şi pompieri au fost trimise la locul accidentului.

Accidentului feroviar grav s-a produs miercuri după amiază, în jurul orei 15.39 între staţiie Ploieşti Sud – Ploieşti Triaj. Un tren de călători şi un tren de marfă al unui operator privat au intrat în coliziune.

La momentul accidentului, în trenul Regio 5008 care circula pe ruta Buzău-Ploieşti Sud-Bucureşti Nord se aflau aproximativ 50 de persoane. 11 dintre ele au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Toate au fost conştiente. 10 dintre acestea au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Ploieşti, iar cea de-a 11 la un spital din capitală cu elicopterul SMURD.

Alte 37 de persoane, dintre care trei minori, din trenul de călători, au fost evaluate medical, însă au refuzat transportul la spital. La dispoziţia acestora a fost pusă o garnitură de tren care îi va duce la destinaţie.

La faţa locului au fost mobilizate două descarcerări, trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, patru ambulanţe SMURD, o autospecială de terapie intensivă şi una de transport personal şi victime multiple şi 19 ambulanţe de la SAJ. Totodată, la locul intervenţiei s-au deplasat trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi grupa operativă.

Din primele cercetări se pare că evenimentul s-a produs după ce un tren marfar ar fi depăşit semnalul de oprire şi a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploieşti Sud-Bucureşti.