De două ori în patru ani! Acesta este bilanţul vizitelor primarului Adrian Dobre la sala de gimnastică şi implicit la sediul clubului CS Petrolul Ploieşti!

Prima oară  a fost în 2016, când bucăţi din tavan au picat în sala de gimnastică, iar a doua oară astăzi când l-a obligat ministrul Ionuţ Stroe. Obligat e impropriu spus, dar nu dădea bine ca edilul să nu-l însoţească pe tânărul politician la clubul care îşi desfăşoară activitatea în clădirea aflată în patrimoniul Primăriei Ploieşti.

Ministrul Tineretului şi Sportului a venit astăzi la Ploieşti pentru a …verifica la faţa locului situaţia sălii de gimnastică. Stroe a uitat să vorbească şi despre celelalte secţii ale clubului sportiv aflat în subordinea ministerului şi a promis….studii de fezabilitate, dar nu a găsit nicio soluţie imediată şi concretă pentru îmbunătăţirea situaţiei.

Ministrul liberal a venit la sala de gimnastică după o discuţie de aproximativ două ore cu primarul Adrian Dobre, discuţie la care potrivit surselor noastre a asistat şi veşnicul consilier al edilului Eugen Prună!

Ionuţ Stroe a ajuns destul de greu la Ploieşti, situaţia clubului sportiv fiind făcută publică de reprezentanţii Sindicatul Naţional pentru Tineret şi Sport încă de luna trecută printr-o postare pe reţelele de socializare, postare preluată la vremea repectivă de ziarele din Prahova, dar ministrul a reacţionat abia după ce un cotidian central a făcut o anchetă mai amplă în legătură cu situaţia clubului ploieştean.

“Starea în care se găseşte această sală este improprie performanţei, antrenamentelor şi activităţii sportive. Este motivul pentru care n-am mai aşteptat raportul corpului de control, probabil că miercuri vom avea concluzii clare, dar am preferat să vin astăzi aici pentru a găsi soluţii. Mult mai important decât cauzele trecutului, vinovăţiile unora sau altora, este să găsim soluţii. Am cunoscut situaţia prin intermediul presei, dar până la urmă niciodată nu e prea târziu. Am discutat cu autorităţile locale şi reprezentanţii clubului despre găsirea unor soluţii imediate, am încercat să găsim posibilitatea relocării activităţii de gimnastică în altă locaţie, dar din păcate oraşul Ploieşti nu dispune de o sală adecvată cerinţelor acestui sport. Prin urmare, vom încerca să remediem situaţia existentă de aici”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului.

Cum, adică ministrul liberal recunoaşte că în Ploieştiul lui Dobre sportivii sunt vitregiţi? Că nu există săli de sport? Şi când te gândeşti că Dobre şi Stroe se cunosc bine de pe vremea vechiului PDL, iar edilul Ploieştiului a fost invitat (în urmă cu vreo 10 ani) la nunta actualului ministru cu o tânără politiciană din Prahova.

După câteva ore de Ploieşti, timp în  care Ionuţ Stroe a discutat doar cu fosta campioană mondială de gimnastică Corina Ungureanu, ignorând total ceilalţi antrenori ai clubului(clubul are 13 secţii sportive), ministrul a promis…expertize tehnice (există una de prin anul 2010 care spune că sala ar trebui demolată şi reconstruită alta! ). Atât! Nu a întrebat cum se antrenează înotătorii la un club care nu are bazin de înot, cum se antrenează copiii de la patinaj viteză într-un oraş care nu are patinoare şi nici cum se descurcă puştii de la atletism în condiţiile în care pe vremuri stadionul avea o pistă superbă de atletism, pistă care a dispărut total odată cu reconstruirea noului Ilie Oană!

Dar până la realizarea expertizei tehnice, cei 400 de sportivi de la CS Petrolul vin zilnic să se antreneze în clădirea de la…umbra stadionului Ilie Oană din Ploieşti. Chiar şi cu tavanul care cade, chiar şi cu grupurile sanitare insalubre, chiar şi cu igrasia prezentă peste tot. Soluţiile pentru CS Petrolul sunt aşteptate de 10 ani încoace…

Din păcate, miniştrii vin şi pleacă,  se pozează în sala de gimnastică (întotdeauna alături de Corina Ungureanu că doar dă bine să fii în poză cu o vedetă a sportului românesc), iar după vizite nu se schimbă nimic! Nici măcar nu este zugrăvit tavanul!