Deşi a început luna cu ...o păcăleală de 1 aprilie, anunţând finalizarea negocierilor cu Veolia, primarul liberal Adrian Dobre nu a reuşit nici în acest moment să rezolve problema furnizării de apă caldă şi căldură după data de 1 mai, dată la care expiră contractul de concesiune cu operatorul francez.

Conform surselor apropiate negocierilor, liberalul Dobre cedează în faţa preţului propus de Veolia, uitând că este primarul ploieştenilor şi că ar trebui să le apere interesele. Astfel, conform unor informaţii de ultimă oră, la Bucureşti (negocierile s-au mutat în terenul Veolia...) se negociază două preţuri: 304 lei + TVA pentru consumatorii casnici, preţ posibil datorită plafonării preţului gazelor pentru populaţie prin Ordonanta Guvernului Dancilă şi 440 lei + TVA pentru agenţii economici şi instituţii, astfel încât să se compenseze cele doua preturi.

Putem spune că în perioada de iarnă, cetăţenii vor plăti şi diferenţa dintre 186 de lei, cât este în prezent, şi 304 lei, tariful acceptat de Adrian Dobre, ceea ce va însemna o creştere cu aproximativ 70% a preţului încălzirii unui apartament. Preţul negociat în aceste condiţii ar rămâne valabil 3 ani, mai exact pe perioada în care Guvernul României menţine plafonarea tarifului pentru gazele naturale.

Cu alte cuvinte, anularea ordonanţei privind plafonarea tarifelor ar însemna un dezastru pentru ploieştenii care locuiesc la bloc, facturile urmând a creşte semnificativ, devenind greu de suportat pentru familiile cu venituri reduse.

Adrian Dobre dovedeşte încă odată că este iresponsabil, tergiversând şi amânând până în ceasul al 12 lea rezolvarea acestei probleme, despre care ştia încă de la preluarea mandatului de primar al Ploieştiului. Nu putem să nu se întrebăm cum se va mai putea uita în ochii ploieştenilor şi dacă va mai avea tupeul să candideze pentru un nou mandat de primar , aşa cum se zvoneşte în Primărie....