Ofiţerii BCCO Ploieşti şi procurorii DIICOT au afectuat mai multe percheziţii în campusul Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti într-un dosar privind traficul drogurilor de risc.

Poliţiştii au destructurat o reţea, formată din 8 studenţi, care vindea cannabis în rândul studenţilor din campusul ploieştean. Drogurile erau vândute  la preţul de 50-60 lei/gram, iar o parte era deţinută pentru consum propriu.

Toţi cei implicaţi, distribuitori şi consumatori, sunt studenţi la UPG Ploieşti, unii fiind chiar cetăţeni străini (Gabon, Republica Moldova, Angola, Azerbaidjan, Turcia).

Cinci percheziţii au fost efectuate în căminele studenţeşti ale UPG, una la Ploieşti, două la Constanţa şi una la Bucureşti. Anchetatorii au găsit şi ridicat 50 de grame de cannabis, bani, telefoane mobile şi diferite ustensile pentru ambalarea şi consumul drogurilor. La locuinţa unui tânăr de 32 de ani  din Bucureşti a fost descoperită o micro-cultură in-door cu 5 plante de cannabis, prevăzută cu sisteme de iluminat, încălzire şi ventilaţie.

Peste 60 de persoane, dealeri şi consumatori, au fost aduse la sediul DIICOT Ploieşti pentru audieri.

Potrivit anchetatorilor, cel puţin cinci suspecţi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Traficul cu droguri de risc nu este singular în căminele studenţeşti ale UPG Ploieşti.

Ultimul caz privind traficul de droguri la UPG s-a petrecut în 2011, în care era implicat un student bulgar.