Meteorologii au emis, miercuri, mai multe avertizări nowcasting care vizează ceaţă, intensificări ale vântului şi burniţă. Ceaţa va persista până la ora 10.00 sau 11.00 în 25 de judeţe, în timp ce, în zona de munte din Prahova, Argeş şi Dâmboviţa vor fi rafale de vânt de până la 110 kilometri la oră. În plus, meteorologii anunţă cod galben de burniţă în judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

Potrivit meteorologilor, este cod galben de ceaţă, până la ora 10.00, în judeţele Ialomiţa, Prahova, Argeş, Giurgiu, Brăila, Dâmboviţa, Buzău, Teleorman, Ilfov, Călăraşi, Vaslui, Boroşani, Neamţ şi Iaşi.

Ceaţa va persista, până la ora 11.00, în judeţele Alba, Sibiu, Mureş, Galaţi, Maramureş, Cluj, Sălaj, Caraş-Severin, Vâlcea, Olt şi Dolj.

”Se vor semnala ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m”, au anunţat meteorologii, care au precizat că pot apărea depuneri îngheţate.

În plus,  meteorologii au emis cod galben de vânt puternic pentru judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, unde vor fi rafale de vânt de până la 110 kilometri la oră. Avertizarea este valabilă pentru zona de munte, până la ora 11.00.

De asemenea, este cod galben de burniţă, până la ora 11.00, în judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

Pe arii restrânse, în aceste zone, meteorologii anunţă şi ploaie care depune polei.