15 infracţiuni de furt de curent electric au fost descoperite de jandarmi împreună cu reprezentanţii Electrica în oraşul prahovean Mizil.

Conform unui comunicat al Jandarmeriei Prahova, la 7 imobile au fost identificate nereguli privind instalaţiile electrice constând în modificarea acestora cu scopul de a ocoli aparatul de măsură.

 

Comunicatul Jandarmeriei Prahova:

 

“15 infracţiuni în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a sustragerilor de energie electrică în oraşul Mizil.

 

În data de 27.11.2019, mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova împreună cu reprezentanţii ŞDE Electrica au acţionat pe rază localităţii, executând activităţi specifice pentru prevenirea şi combaterea sustragerilor de energie electrică.

 

Astfel, la 7 imobile au fost identificate nereguli privind instalaţiile electrice constând în modificarea acestora cu scopul de a ocoli aparatul de măsură încât consumul real să nu fie înregistrat, precum şi ruperea sigiliilor.

 

În toate aceste cazuri jandarmii au întocmit proces verbal de constatare a infracţiunilor de furt, ruperea de sigilii şi  realizarea de modificări pentru ocolirea aparatelor de măsură, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 228 Cod penal, art. 260 Cod penal şi art. 92, alin. 2 din Legea 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale.

 

Documentele de constatare întocmite au fost transmise organelor de urmărire penală pentru continuarea verificărilor în vederea tragerii la răspundere a autorilor”.