29 de persoane au fost audiate în urma unor percheziţii efectuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti în localitatea Gherghiţa, Prahova.

 

Trei fete, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au fost exploatate sexual de traficanţii de carne vie. Doar trei suspecţi au fost puşi sub control judiciar pentur 60 de zile.

 

Comunicatul DIICOT:

 

La data de 24.07.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat un număr de 3 percheziţii domiciliare pe raza teritorială a localităţii Gherghiţa, judeţul Prahova, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

 

În fapt s-a reţinut că, începând cu luna iunie 2018, pe raza localităţii Gherghita, judeţul Prahova, a fost constituit un grup infracţional, ai cărui membri au acţionat în mod coordonat, în ceea priveşte recrutarea, determinarea şi exploatarea sexuală a 3 minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, în vederea obţinerii de foloase materiale.

 

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, exploatarea sexuală a celor 3 minore a fost realizată atât prin intermediul unor anunţuri publicate pe site-uri de publicitate, cât şi prin plasarea victimelor în diferite locaţii (domiciliul clienţilor sau locuri de cazare).

 

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente, înscrisuri şi telefoane mobile.

 

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti au fost aduse, în vederea audierii, un număr 29 de persoane, iar faţă de 3 inculpaţi s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.