Guvernul, conjunctura politică, Sfântul Duh...oricine altcineva este vinovat în ochii primarului Adrian Dobre de nerealizarea noului spital municipal, de altfel, principala promisiune electorală a edilului liberal.

După o bâlbâială de aproape trei ani, după plimbarea spitalului cam prin toate cartierele Ploieştiului, aleşii PSD ALDE au decis să preia frâiele şi să îi împuternicească pe cei doi viceprimari Cristian Ganea şi George Pană pentru a se ocupa de preluarea terenului fostei unităţi militare de pe strada Torcători, şi ducerea la îndeplinire a investiţiei solicitate de toţi ploieştenii.

Şedinţa de miercuri a Consiliului Local Ploieşti a început cu acelaşi ton agresiv al primarului Adrian Dobre care (citind atent mesajele primite pe telefonul mobil de la consilierii săi...probabil) i-a acuzat pe social democraţi şi pe reprezentanţii ALDE că se opun construirii unui nou spital. Mai mult, Dobre a încercat să se victimizeze susţinând că de vină este Guvernul pentru orice se întâmplă sau mai bine zis nu se întâmplă în Ploieşti...

Consilierii PSD-ALDE au susţinut că nu pot vota proiectul propus de Adrian Dobre deoarece acesta a negociat prost termenii preluării şi că, în varianta propusă, administraţia locală s-ar obliga la o serie de investiţii care ar putea fi greu realizabile. Pe lângă construirea propriu-zisă a unităţii medicale, Primăria ar mai trebui să realizeze, eventual cu sprijinul ANL, 80 de apartamente pentru cadre militare, dar şi locuri de joacă, terenuri de sport sau o unitate de învăţământ, au reclamat consilierii PSD, în timp ce reprezentanţii ALDE au spus că pe respectivul teren de puţin peste 7 hectare dorit de la MApN se află mai multe clădiri rămase de la fosta unitate militară, care nu apar în extrasul de carte funciară.

Astfel, aleşii PSD ALDE au luat taurul de coarne şi au iniţiat un proiect de hotărâre privind mandatarea celor doi viceprimari pentru rezolvarea problemei, proiect adoptat cu majoritate de voturi, in ciuda protestelor aleşilor PNL.

Din acest moment, spitalul devine realizabil, iar minciunile electorale ale primarului Dobre rămân simple gogoşi electorale.